nice2benice@quicknet.nl 

The smiling coast

Sponsoring

Loterij

Goederen in de meest brede zin van het woord worden ons in de schoot geworpen.

Sportkleding, babykleding, ziekenhuis benodigdheden, schoenen en voetbalschoenen, winterjassen, naaimachines, eigenlijk teveel om op te noemen.

Met uitzondering van medicijnen is het verzamelen van in goede staat en zelfs spik splinter nieuwe spullen geen enkel probleem.

Om dit alles in Gambia te krijgen moeten er uiteraard transportkosten betaald worden. In Nederland is een stichting actief die bijna maandelijks een container verstuurd naar Gambia en andere stichtingen de gelegenheid geeft om kubieke meters te kopen voor de redelijke prijs van €120.00 per m3.

Wij versturen 2x per jaar ongeveer 3 kuub en om dit te bekostigen zijn we een loterij gestart. Kijk voor meer informatie op de link Loterij

Schoolgeld

Ontwikkeling begint bij het onderwijs.

Wij willen arme kinderen een toekomst geven.

Voor slechts € 80.00 per jaar kan een kind al naar school.

Er zijn ook particuliere scholen, het niveau van de leraren ligt hier beduidend hoger en de kosten voor een schooljaar zijn € 150.00.

Enkele van onze sponsor kinderen hebben we hier geplaatst omdat zij de persoonlijke begeleiding nodig hebben.

Op alle scholen krijgen de kinderen 2 uniformen, schoenen en een schooltas met studieboeken.Op veel scholen krijgen zij ook nog een maaltijd en indien nodig medische verzorging.

Naar school gaan betekent meer dan alleen maar leren. Zij zwerven niet meer op straat en hebben de zekerheid van een maaltijd per dag

Goederen

Voetbalkleding en zeker schoenen zijn altijd welkom.

Schoolmaterialen zoals potloden, pennen, gum, schooletui’s en rugtasjes blijven we nodig hebben.

Ook verbandmiddelen in de breedste zin van het woord en indien mogelijk medicijnen worden met open armen ontvangen.

Kleding ontvangen we op dit moment meer dan genoeg, maar partijen schoenen, shirtjes of zoiets die we uit kunnen delen aan een klasje kunnen we ook altijd gebruiken

Meespelen met de lotto

Het gaat om het reservegetal van de belgische lotto, die wekelijks getrokken wordt.

Je kunt de uitslag van zaterdag vinden op: https://www.e-lotto.be/NL/1/LottoResults#action=results 

Het winnende getal is het 7de getal.

Voor 1 getal betaal je wekelijks € 1.00.

Je mag zoveel getallen nemen als je wilt.

Valt het reservegetal op jouw nummer dan win je € 22.00.

Valt het reservegetal op nummer 4 dan gaat dit bedrag naar Gambia.

De 1ste lijst is vol, dus zijn we heel optimistisch begonnen aan een 2de.

Kies dus snel je geluksgetal nu het nog kan!

Wij zien het liefst dat U betaalt per bank, uitbetaling geschiedt automatisch per bank.

Om de 3 a 4 weken houden we je op de hoogte van de gewonnen nummers en nieuwtjes uit Gambia,en ieder jaar ontvang je een financieel verslag.

Met € 1.00 per week help je mee,en maak je bovendien wekelijks kans op € 22.00.

Kies je geluksgetal (en), maak de betaling voor 4 of meer weken over op Bankrekening nummer:

NL91 RABO 01333.19.970

We laten je per email weten wanneer het tijd is om weer te betalen, een automaat is natuurlijk ook handig.

Vermeld bij je betaling a.u.b. je email adres.

Lamp op zonne-energie

 

Onze stichting Nice 2 be Nice 4 Gambia is al 10 jaar actief in The Smiling coast of Africa.Bij ons laatste bezoek kwamen we in contact met een familie dat hun hutje, met al hun toch al weinige bezittingen, die nacht in rook zagen opgaan.Bij kaarslicht zaten 2 meisjes te leren, zij zijn in slaap gevallen en de kaars viel om.Gelukkig geen persoonlijke ongelukken.Thuisgekomen werden we attent gemaakt op WAKAWAKA en zijn laaiend enthousiast.De WAKAWAKA verovert in hoog tempo de harten van de wereld. Deze betaalbare LED lamp op zonne-energie zou de gevaarlijke kerosine lampen kunnen vervangen in ontwikkelingslanden.WAKAWAKA is een compacte en bovenal betaalbare oplossing voor problemen waar 1,5 miljard mensen dagelijks mee te maken hebben. Honderden miljoen vrouwen en kinderen inhaleren iedere avond het equivalent van twee pakjes sigaretten als gevolg van vervuilde lucht binnenshuis. Miljoenen kinderen raken jaarlijks ernstig verminkt door ongelukken met kerosine lampen. Lampen die het gezin ook nog eens tot 20% van hun inkomen kost aan dure, vaak lastig te verkrijgen brandstof. Onderzoek van onder ander ´Lighting Africa´ hebben inmiddels aangetoond dat schoolresultaten met wel 50% kunnen verbeteren als gevolg van de introductie van solar LED verlichting.Voor € 15.00 helpt U een gezin letterlijk en figuurlijk aan licht in de duisternis.Wij willen er zoveel mogelijk meenemen naar Gambia, wilt U ons helpen.Maak dan € 15.00 over naar:Stichting Nice 2 Be Nice Rabobank Heemstede nr. 1333.19.970 Vermeld uw email adres als U het op prijs stelt een foto te ontvangen van de familie waar uw lamp terecht komt.

 

Sponsoring rijst

 
De meeste mensen in Gambia staan ‘smorgens op en weten niet of ze die dag iets te eten hebben.Kinderen gaan naar school met een lege maag en 1 maaltijd per dag is geen uitzondering.U kunt helpen door een zak rijst van 50 kg. voor 25.00 euro te sponsoren.Iedere cent van uw 25 euro wordt in rijstkorrels omgezet.Wij gaan de binnenlanden in en verrassen een gezin hiermee.Wat er dan gebeurt is onbeschrijfelijk.Ze barsten spontaan uit in een vreugde dans of klappen spontaan dicht en kunnen niet bevatten wat hun overkomt.
We houden het niet altijd droog, zelfs onze gambiaanse chauffeur springen de tranen af en toe in de ogen.    
 
Wilt U meedoen stuur ons een emailtje, wij sturen U het rekening nummer en zorgen voor een foto van het gezin  waar we uw zak rijst langs hebben gebracht.
 

Logo VriendenLoterij

Vriendenloterij

Speelt U al mee in de Vriendenloterij en wilt U met die loten meespelen voor onze stichting ? Dat kan!

Van ieder lot in de Vriendenloterij gaat namelijk de helft van de verkoopprijs naar onze stichting, iedere maand weer!

U kunt op twee manieren kenbaar maken uw bestaande loten te willen omzetten:
Via een wijzigingsformulier of telefonisch.

wijzigingsformulier
klik op de button om een wijzigingsformulier te downloaden.
Op dit formulier treft U nadere informatie aan.

Loten telefonisch omzetten
Om telefonisch uw bestaande loten om te zetten kunt U contact opnemen met de ledenservice van de vriendenloterij: 0900-3001400 ( 10ct. per minuut, op werkdagen van 09.00 uur tot 21.00 uur.